Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΑΝΕ!

Συστατικά


  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 70 γρ. γαλέτα
  • 70 γρ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Οδηγίες

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπάμε (εγώ το κάνω με το μηχανηματάκι για τον φραπέ) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα με την παρμεζάνα.
  4. Βουτάμε τις μπουκίτσες στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
  5. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε.
  6. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο θερμό αέρα στην 2η θέση από κάτω και ψήνουμε για 20 λεπτά.


Για να δέσει καλύτερα η κρούστα βάλτε τις κοτομπουκιές στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τις ψήσετε.

πηγή: www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου