Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



Πηγή: Συνταγες Μαγειρικης

Υλικά


  • 1 κιλό χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό  σπανάκι ( φρέσκο)
  • Μισό κιλό  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μισό κιλό  ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό 
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο  κρασί 
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό λεμόνι στυμμένο 
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη 

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε  τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα με το  λάδι.
  2. Ρίχνουμε  το χταπόδι και αναδεύουμε για 2-3 λεπτά. 
  3. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες το μαϊντανό, λεμόνι, πιπέρι και  το σπανάκι.
  5. Προσθέτουμε την ζάχαρη και 2 ποτήρια βραστό νερό.
  6. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα . 
  7. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
  8. Στο τέλος θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου