Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΑΙ NOODLES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!


ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


Υλικά:
  • Ανοίγουμε  8-10 φύλλα ή αν δεν τα καταφέρνουμε καταφεύγουμε σε έτοιμα αλλά όσο γίνεται πιο χοντρά.
  • Μία κολοκύθα κίτρινη (μέτρια)
  • 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κούπα φρυγανιά ή ρύζι νυχάκι  για να "τραβήξει" τα υγρά της κολοκύθας.
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο και μισή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Παίρνουμε την κολοκύθα και αφού την καθαρίσουμε και την κόψουμε σε κομμάτια, την τρίβουμε στο ριντέ.
  • Τη βάζουμε σε σουρωτήρι και τη στίβουμε όσο πιo πολύ μπορούμε ώστε να βγάλει τα υγρά της. Επειδή δε φτάνει αυτό, της δίνουμε το χρόνο να στραγγίξει μόνη της αφήνοντάς την για 3 ώρες στο σουρωτήρι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αρχίζουμε να στρώνουμε την πίτα μας.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με λάδι και βάζουμε 3 κουταλιές γέμιση στην άκρη της μακριάς πλευράς του. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολλό, κλείνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί με κυκλική φορά έτσι ώστε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, το ταψί να γεμίσει με ομόκεντρους κύκλους.
  • Περιχύνουμε τα φύλλα με λάδι (όσο πιο χοντρά τα φύλλα, τόσο περισσότερο λάδωμα θέλουν) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου (επειδή το ψήσιμο είναι και θέμα φούρνου η πίτα θεωρείται έτοιμη αν γίνει ροδοκόκκινη).




NOODLES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Συστατικά

  • 1 πακέτο noodles (κινέζικαζυμαρικά)
  • 3-4 καρότα βρασμένα
  • 2 κούπες καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
  • 1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 1/2 φλυτζάνι μανιτάρια φετούλες
  • 4 κ.σ. σόγια



Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα noodles σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας προσθέτοντας 2 σταγόνες λάδι για να μη κολλήσουν και σουρώνουμε.
  2. Σε αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθήνει, προσθέτουμε καρότα, πιπεριά, μανιτάρια και τα φέρνουμε μιά-δυό βόλτες.
  3. Προσθέτουμε τα noodles, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα λαχανικά, τελευταία προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε.
  4. Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου