Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ταρτάκια με κιμά και φρέσκο τυρί κρέμα Philadelphia!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ 
  • 1 πακέτο ζύμη για ταρτάκια 
  • 2 συσκευασίες PHILADELPHIA 
  • 2 πράσα 
  • 1 μέτριο κρεμμυδάκι 
  • 250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά 
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Τριμμένη φρυγανιά 
  • Ελαιόλαδο για επάλειψη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  1. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το πράσο με λίγο ελαιόλαδο. 
  2. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να μαγειρευτεί. 
  3. Μόλις το μείγμα κρυώσει προσθέτετε το PHILADELPHIA αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. 
  4. Σε μικρά φορμάκια που έχετε λαδώσει και έχετε πασπαλίσει με φρυγανιά τοποθετείτε τις ζύμες για τα ταρτάκια και γεμίζετε με τον κιμά. 
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά. 

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ!


Συστατικά

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ ελαιολαδο
  • 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 2 φιτζανια τσ. νερό
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 1 κ.γ κόφτο αλάτι
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά. 
  3. Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  5. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.

πηγή: www.sintagespareas.gr

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ!

Συστατικά

  • 200 γρ. τυρί ρεγκάτο ή γκούντα κομμένο σε κύβους
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
  • 4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά τετράγωνα
  • 2 αβγά βραστά κομμένα σε ροδέλες
  • ελιές
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Για τη σάλτσα:
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. ξύδι


Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας στη σαλατιέρα μας και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της σάλτσας.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα.


πηγή: www.sintagespareas.gr

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΑΝΕ!

Συστατικά


  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 70 γρ. γαλέτα
  • 70 γρ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Οδηγίες

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπάμε (εγώ το κάνω με το μηχανηματάκι για τον φραπέ) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα με την παρμεζάνα.
  4. Βουτάμε τις μπουκίτσες στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
  5. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε.
  6. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο θερμό αέρα στην 2η θέση από κάτω και ψήνουμε για 20 λεπτά.


Για να δέσει καλύτερα η κρούστα βάλτε τις κοτομπουκιές στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τις ψήσετε.

πηγή: www.sintagespareas.gr

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΚΑΙ NOODLES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!


ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


Υλικά:
  • Ανοίγουμε  8-10 φύλλα ή αν δεν τα καταφέρνουμε καταφεύγουμε σε έτοιμα αλλά όσο γίνεται πιο χοντρά.
  • Μία κολοκύθα κίτρινη (μέτρια)
  • 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κούπα φρυγανιά ή ρύζι νυχάκι  για να "τραβήξει" τα υγρά της κολοκύθας.
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο και μισή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Παίρνουμε την κολοκύθα και αφού την καθαρίσουμε και την κόψουμε σε κομμάτια, την τρίβουμε στο ριντέ.
  • Τη βάζουμε σε σουρωτήρι και τη στίβουμε όσο πιo πολύ μπορούμε ώστε να βγάλει τα υγρά της. Επειδή δε φτάνει αυτό, της δίνουμε το χρόνο να στραγγίξει μόνη της αφήνοντάς την για 3 ώρες στο σουρωτήρι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αρχίζουμε να στρώνουμε την πίτα μας.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με λάδι και βάζουμε 3 κουταλιές γέμιση στην άκρη της μακριάς πλευράς του. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολλό, κλείνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί με κυκλική φορά έτσι ώστε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, το ταψί να γεμίσει με ομόκεντρους κύκλους.
  • Περιχύνουμε τα φύλλα με λάδι (όσο πιο χοντρά τα φύλλα, τόσο περισσότερο λάδωμα θέλουν) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου (επειδή το ψήσιμο είναι και θέμα φούρνου η πίτα θεωρείται έτοιμη αν γίνει ροδοκόκκινη).




NOODLES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Συστατικά

  • 1 πακέτο noodles (κινέζικαζυμαρικά)
  • 3-4 καρότα βρασμένα
  • 2 κούπες καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
  • 1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 1/2 φλυτζάνι μανιτάρια φετούλες
  • 4 κ.σ. σόγια



Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα noodles σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας προσθέτοντας 2 σταγόνες λάδι για να μη κολλήσουν και σουρώνουμε.
  2. Σε αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθήνει, προσθέτουμε καρότα, πιπεριά, μανιτάρια και τα φέρνουμε μιά-δυό βόλτες.
  3. Προσθέτουμε τα noodles, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα λαχανικά, τελευταία προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε.
  4. Σερβίρονται ζεστά.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



Πηγή: Συνταγες Μαγειρικης

Υλικά


  • 1 κιλό χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό  σπανάκι ( φρέσκο)
  • Μισό κιλό  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μισό κιλό  ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό 
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο  κρασί 
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό λεμόνι στυμμένο 
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη 

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε  τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα με το  λάδι.
  2. Ρίχνουμε  το χταπόδι και αναδεύουμε για 2-3 λεπτά. 
  3. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες το μαϊντανό, λεμόνι, πιπέρι και  το σπανάκι.
  5. Προσθέτουμε την ζάχαρη και 2 ποτήρια βραστό νερό.
  6. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα . 
  7. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
  8. Στο τέλος θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.



BROWNIES!

Πηγή: Συνταγες Μαγειρικης


Υλικά για 16 Brownies

  • 175 γρ κουβερτούρα (μαύρη  σοκολάτα)
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 8 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
  • 1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 / 8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 Αυγά
  • 1 / 3 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα


Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ° C
  2. Βάλτε τη σοκολάτα, το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα  σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάλτε την  από τη φωτιά και ανακατέψτε τη ζάχαρη και την βανίλια. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3.  Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ και  στη συνέχεια, σταδιακά κτυπήστε στο μείγμα σοκολάτας, προσθέστε  τα αυγά και τέλος τα καρύδια.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό καλά βουτυρωμένο ταψί 20 cm . Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 30 έως 35 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι σας να βγαίνει όταν το τρυπάτε στο κέντρο καθαρό.
  5. Σερβίρετε τα όταν κρυώσουν και συνοδεύστε τα αν θέλετε με παγωτό.