Συστατικά
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
- 70 γρ. γαλέτα
- 70 γρ. παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- το χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
- Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπάμε (εγώ το κάνω με το μηχανηματάκι για τον φραπέ) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα με την παρμεζάνα.
- Βουτάμε τις μπουκίτσες στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
- Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο θερμό αέρα στην 2η θέση από κάτω και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Για να δέσει καλύτερα η κρούστα βάλτε τις κοτομπουκιές στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τις ψήσετε.
πηγή: www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου