Πηγή: Συνταγες Μαγειρικης
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1 κιλό σπανάκι ( φρέσκο)
- Μισό κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Μισό κιλό ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μισό λεμόνι στυμμένο
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα με το λάδι.
- Ρίχνουμε το χταπόδι και αναδεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες το μαϊντανό, λεμόνι, πιπέρι και το σπανάκι.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και 2 ποτήρια βραστό νερό.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα .
- Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
- Στο τέλος θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου